تحصیل در کانادا

Home / تحصیل در کانادا

درباره کانادا

کانادا با ۹ میلیون و ۹۸۴ هزار کیلومتر مربع مساحت دومین کشور بزرگ جهان بعد از روسیه و یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا است. کانادا از شرق به اقیانوس اطلس، از غرب به اقیانوس آرام و از شمال به اقیانوس منجمدشمالی متصل شده است . مرز مشترک آمریکا و کانادا در جنوب این کشور طولانی­ترین مرز مشترک در دنیا است.
کانادا از ۱۰ استان بریتیش کلمبیا، آلبرتا، ساسکاچوان، مانیتوبا، انتاریو، کبک، پرنس ادوارد آیلند، نوا اسکوشیا، نیو برانزویک، نیو فاوندلند و لابرادور تشکیل شده است.

این کشور با ۳۶ میلیون و ۲۹۰ هزار نفر جمعیت کشور کم جمعیتی محسوب می­شود که ۸۲درصد از ساکنان آن در شهرهای بزرگ جنوبی این کشور زندگی می­کنند.

۵۸درصد شهروندان کانادایی به زبان انگلیسی، ۲۱درصد به زبان فرانسوی،  ۳٫۵درصد به زبان چینی و ۱۸٫۸ درصد به سایر زبان ها در کانادا سخن می گویند.

شرایط تحصیل

هر ساله ۲۰۰هزار دانشجوی بین المللی کانادا را به خاطر سیستم آموزشی استاندارد و معتبرش انتخاب می­کنند. بعد از فارغ­‌التحصیلی نیز اکثر دانشجویان از شانس بالایی برای ورود به بازار کار بین‌­المللی برخوردار هستند.

پایین بودن هزینه­‌های تحصیل در کانادا نسبت به کشورهای آمریکا و انگلستان و بالابودن سطح کیفی و علمی دانشگاه­‌های این کشور  باعث شده تا کانادا به مقصد جذابی برای دانشجویان بین المللی تبدیل شود. همچنین امکان دریافت بورسیه تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی برای دانشجویان ممتاز فراهم است.

دریافت اقامت پس از فارغ التحصیلی از دیگر مزایای تحصیل در کانادا است، دانشجویان می توانند پس از اتمام تحصیلشان نسبت به اخذ ویزای کار و سپس اقامت دائم در کانادا اقدام کنند.

نظام آموزشی

نظام آموزشی کانادا به مقاطع تحصیلی ابتدایی، متوسطه و دانشگاه تقسیم می­شود. بودجه آموزش و پروش نیز در این کشور توسط دولت­ فدرال، ایالتی و محلی تأمین می­‌شود.

تحصیل تا سن ۱۶ سالگی در سراسر کانادا اجباری است، البته در استان­های مانیتوبا، نیو برانزویک و انتاریو این محدودیت تا سن ۱۸ سالگی و دریافت مدرک دیپلم ادامه دارد.

هزینه ها

تحصیل در کانادا می­تواند یک سرمایه­‌گذاری خوب برای آینده شما باشد. همچنین در صورت کسب نمرات برتر می توانید از کمک هزینه­‌های تحصیلی دولتی و دانشگاهی کانادا  استفاده کنید.

دانشجویان بین المللی معمولا برای کاهش هزینه‌­های زندگی در خوابگاه­‌های دانشجویی یا آپارتمان­‌های مشترک زندگی می‌­کنند. همچنین شما می­توانید برای آشنایی بیشتر با فرهنگ کانادایی و تقویت زبان خود در خانه یک شهروند کانادایی ساکن شوید.

متوسط هزینه‌­های زندگی در کانادا که شامل تغذیه، اقامت، حمل و نقل، تلفن و اینترنت می شود سالیانه بین ۱۰ تا ۲۰ هزار دلار کانادا است که بسته به استانی که در آن تحصیل می­کنید متفاوت است.

دوره‌هاهزينه‌ی تحصيل در سال
ليسانس15.000 دلار کانادا به بالا
فوق‌ليسانس8.000 تا 12.000 دلار کانادا
دكترا10.000 تا 20.000 دلار کانادا

 

مقطع تحصیلیمتوسط شهریه(در سال)
لیسانس15000-20000$
فوق لیسانس25000- 8000$
دکترا25000- 8000$

کار در زمان تحصیل:

دانشجویان بین المللی می‌­توانند در زمان تحصیل خود در دانشگاه محل تحصیل مشغول کار دانشجویی شوند، همچنین در طول مدت تحصیل هفته‌­ای ۲۰ساعت اجازه کار خارج از دانشگاه و در مدت تعطیلی دانشگاه به صورت نامحدود اجازه کار در بیرون از دانشگاه خواهید داشت.

 

بورسیه‌های تحصیلی

با توجه به اهمیت موضوع آموزش و تحصیل در کانادا دولت، دانشگاه­ها و بخش خصوصی هر سال کمک هزینه­های تحصیلی مختلفی (بین ۱۰ تا ۵۰ هزار دلار) را برای آموزش دانشجویان با استعداد بین المللی در مقاطع تحصیلی دانشگاهی در نظر می­گیرند.

معدل بالا
ارائه حداقل یک مقاله چاپ شده
مدرک زبان با نمره بالا
شرکت در کنفرانس‌های بین‌المللی
توصیه‌نامه از استاد کانادایی
ارائه پروپوزال

نظام آموزشی کانادا

مقطعطول دورهشروع دوره
ليسانسسه الی چهار سال ترم‌های fall, spring, winter
فوق‌ليسانسيک الی دو سالترم‌های fall, spring, winter
دكتراسه الي پنج سالترم‌های fall, spring, winter

زمان شروع اخذ پذیرش و دور­ه‌­ها به دانشگاه بستگی دارد.

لیست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در کانادا

لیست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در کانادا

مورد تأیید وزارت علومتورهای مجازی*وب‌سایترنكینگ (QS)شهردانشگاه 
مشاهدهhttps://www.utoronto.ca/31تورنتوUniversity of Toronto1
مشاهدهhttps://www.mcgill.ca/32کبکMcGill University2
مشاهدهhttps://www.ubc.ca/51ونکوورUniversity of British Columbia3
https://www.ualberta.ca/90آلبرتاUniversity of Alberta4
مشاهدهwww.umontreal.ca/130کبکUniversité de Montreal5
مشاهدهwww.mcmaster.ca/140انتاریوMcMaster University6
مشاهدهhttps://uwaterloo.ca/152انتاریوUniversity of Waterloo7
مشاهدهwww.ucalgary.ca/217آلبرتاUniversity of Calgary8
مشاهدهwww.queensu.ca/224انتاریوQueen's University9
مشاهدهhttps://www.sfu.ca/245ونکوور، برنابی و سوری Simon Fraser University10
مشاهدهhttps://www.dal.ca/279نوا اسکوشیاDalhousie University11
مشاهدهhttps://www.uottawa.ca/289انتاریوUniversity of Ottawa 14
مشاهدهhttps://www.uvic.ca/346بریتیش کلمبیاUniversity of Victoria 15
مشاهدهhttps://www.ulaval.ca/378کبکLaval University12
https://www.uoguelph.ca/491-500انتاریوUniversity of Guelph      13

پذیرش تحصیلی از کانادا

 به طور کلی می‌توان شرایط زیر را جهت دریافت پذیرش در مقاطع تحصیلی مختلف دانشگاه‌های کانادا به تفکیک مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا  معرفی کرد:

کارشناسی

دوره کارشناسی در کشور کانادا به‌طور متوسط ۴ سال به طول می‌انجامد. برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌های کانادا به زبان انگلیسی و برخی دیگر به زبان فرانسوی ارائه می‌شوند.

مدارک لازم:
ο ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان و پیش‌دانشگاهی
ο ترجمه مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی
ο رزومه تحصیلی (CV)
ο مدرک زبان

کارشناسی‌ارشد

دوره کارشناسی‌ارشد در کشور کانادا به طور متوسط ۲ سال به طول می‌انجامد. زبان تدریس در مقطع کارشناسی‌ارشد در دانشگاه‌های کانادا به دو زبان انگلیسی و فرانسه می‌باشد.

مدارک لازم:
ο ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان، پیش‌دانشگاهی و لیسانس
ο ترجمه مدرک دیپلم، پیش‌دانشگاهی و لیسانس
ο انگیزه‌نامه (SOP)
ο توصیه‌نامه (برای برخی از رشته‌ها مانند معماری، آموزش، موسیقی، مطالعات مذهب و یا برای کسانی که می‌خواهند از اسکالرشیپ استفاده کنند ضروری است.)
ο رزومه تحصیلی (CV)
ο مدرک زبان

دکترا

طول دوره دکترا در کشور کانادا بستگی به موضوع تحقیق دارد اما به‌طور متوسط ۳ تا ۵ سال به طول می‌انجامد. دانشجویان ممتاز در این دوره می‌توانند به عنوان دستیار استاد (teacher assistant) و یا دستیار تحقیق (research assistant) مشغول به کار شوند و بابت انجام پروژه‌های پژوهشی حقوق دریافت کنند.

مدارک لازم:
ο ترجمه ریزنمرات دوره دبیرستان، پیش‌دانشگاهی، لیسانس و فوق‌لیسانس
ο ترجمه مدرک دیپلم، پیش‌دانشگاهی، لیسانس و فوق‌لیسانس
ο ارائه حداقل یک مقاله چاپ شده
ο انگیزه‌نامه (SOP)
ο توصیه‌نامه
ο رزومه تحصیلی (CV)
ο ارائه پروپوزال
ο مدرک زبان

ویزای تحصیلی کانادا

نامه ادمیشن از یکی از مراکز معتبر آموزشی
نامه CAQ فقط برای متقاضیان استان کبک (CAQ تأییدیه ایالت کبک برای دانشجویان متقاضی تحصیل در این ایالت است.)
برنامه تحصیلی یا همان study plan برای متقاضیان دوره فوق‌لیسانس و دکترا
اسکن صفحات جدیدترین پاسپورت (فقط اسکن صفحه اول و صفحاتی که در آن مهر خورده)
اسکن صفحات پاسپورت‌های قبلی (فقط اسکن صفحه اول و صفحاتی که در آن‌ها مهر و ویزا خورده)
اسکن شناسنامه ترجمه‌شده (برای افراد متأهل اسکن شناسنامه همراهان هم باید در همین فایل اضافه شود.)
یک قطعه عکس ۳٫۵ در ۴٫۵ بدون کلاه و عینک
نامه تمکن مالی
اسناد نشان‌دهنده دارایی شما
نامه‌های سابقه کاری و بیمه کاری
نامه عدم سوءپیشینه
فرم درخواست ویزا

در صورت تمایل جهت کسب اطلاعات بیشتر با مؤسسه سیم آخر تماس بگیرید.

خدمات پس از اخذ ویزا

پس از ارائه کلیه خدمات مربوط به پذیرش و ویزای تحصیلی با توجه به شرایط و نیاز متقاضیان محل سکونت مناسبی برایشان رزرو خواهد شد. همچنین کلیه راهنمایی‌های لازم  پس از ورود به کشور کانادا توسط مؤسسه

سیم‌آخر به دانشجویان ارائه خواهد شد.

اقامت کانادا

پس از اتمام تحصیلات در کانادا نه تنها امکان ادامه تحصیلات در مقاطع بالاتر بلکه امکان کسب و کار اقامت دائم نیز به روش‌های زیر وجود دارد:

أخذ مجوز کار پس از فارغ‌التحصیلی (PGWPP)
روش ورود سریع (Express Entry)

 

برنامه مهاجرت نیروی کار ماهر کبک

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روش‌ها به قسمت اقامت پس از تحصیل در کانادا مراجعه نمایید.

ویزای همراه دانشجویی کانادا

همسر و فرزندان کسی که در کانادا دانشجو است می‌توانند برای دریافت ویزای همراه دانشجوییِ کانادا از دو روش ویزای توریستی و ویزای کار اقدام کنند.

شرایط ویزای توریستی کانادا:

نام این ویزا TRV (temporary resident visa) است. ویزای اقامت موقت در واقع همان ویزای دیدار است که توسط اداره ویزای کانادا صادر می‌شود و نشان‌دهنده این است که شما شرایط اخذ این ویزا را داشته‌اید.

(چه به‌عنوان دانشجو، کارگر و یا توریست) امکان اقامت در کانادا با این ویزا در هر سفر حداکثر ۶ ماه خواهد بود. پس از ۶ ماه باید از کشور کانادا خارج شوید و در صورت تمایل دوباره به کانادا بازگردید.

امکان درخواست همزمان ویزای همراه با متقاضی اصلی (دانشجو) وجود دارد.

شرایط ویزای کار کانادا (open work permit):

این نوع ویزا شامل اعضای خانواده و همسر متقاضی اصلی می‌شود. اگر متقاضی اصلی در یکی از مؤسسات معتبر به صورت تمام‌وقت مشغول به کار باشد و یا اینکه در حین تحصیل باشد همسرش می‌تواند برای ویزای

کار یا open work permit اقدام کند.

این نوع ویزای کار، ویزای مشاغل تخصصی نمی‌باشد. برای دریافت این ویزا نیازی به داشتن شرایط زیر نخواهید داشت:

ο ارزیابی تأثیر بازار کار (LMIA) از اداره استخدام و توسعه اجتماعی کانادا
ο اثبات اینکه کارفرما پیشنهاد کاری را از طریق پورتال استخدامی درخواست داده و هزینه آن را نیز پرداخت کرده است.

شرایط پذیرش مقطع لیسانس در کانادا

طول دوره تحصیل4 سال
زبان تحصیلانگلیسی یا فرانسه
مدرک زبان مورد نیازIELTS-TOEFL(دانشگاه‌های انگلیسی زبان) یا TEFAQ- DELF- TEF(دانشگاه‌های فرانسوی زبان)
هزینه تحصیل16000-20000دلار
امکان أخذ بورسیهخیر
زمان شروع ترم تحصیلیسپتامبر- ژانویه
هزینه زندگی در ماه1600-800$
امکان کار دانشجوییبله

شرایط پذیرش مقطع فوق‌لیسانس در کانادا

طول دوره تحصیل2 سال
زبان تحصیلانگلیسی یا فرانسه
مدرک زبان مورد نیازIELTS-TOEFL(دانشگاه‌های انگلیسی زبان) یا TEFAQ- DELF- TEF(دانشگاه‌های فرانسوی زبان)
هزینه تحصیل40000-10000$
امکان أخذ بورسیهبله
زمان شروع ترم تحصیلیسپتامبر- ژانویه
هزینه زندگی در ماه1600-800$
امکان کار دانشجوییبله

شرایط پذیرش مقطع دکترا در کانادا

طول دوره تحصیل5-3 سال
زبان تحصیلانگلیسی یا فرانسه
مدرک زبان مورد نیازIELTS-TOEFL(دانشگاه‌های انگلیسی زبان) یا TEFAQ- DELF- TEF(دانشگاه‌های فرانسوی زبان)
هزینه تحصیل40000-10000$
امکان أخذ بورسیهبله
زمان شروع ترم تحصیلیسپتامبر- ژانویه

هزینه زندگی در ماه1600-800$
امکان کار دانشجوییبله